Tararí, tararà!

Acabau dentrar al meu blog! Aquí trobareu tot allò que magrada sobre leducació i que vull compartir amb vosaltres.

A gaudir i benvinguts! :-)

miércoles, 16 de noviembre de 2011


US PRESENT...  el CRY TRANSLATOR!
Avui, he vist un vídeo que vull compartir amb tots vosaltres! És la presentació d’un nou producte anomenat CRY TRANSLATOR ( traductor de plors de nadons), per diferents llocs l’he vist anunciat com a un gran invent, una maravella... i en veure el vídeo la meva idea ha estat just la contraria. 
I us explic el perquè:

Una mare, a poc a poc i dia rere dia, va entenent el plor del seu nadó. Existeix una connexió entre els dos que fa que s’entenguin i que es comprenguin, és la màgia d’endendre’s sense que existeixi el llenguatge verbal. Gràcies a l’escolta, l’atenció, el contacte físic... una mare pot descobrir que li passa al seu fill quan plora només observant-lo.  I és natural, forma part del procés de ser mare i de ser fill!
I els pares? Saben fer-ho? El creador d’aquest aparell afirma en aquest vídeo que:
“ [...] es una tecnología que indica en tres segundos porque llora el bebe, aconsejan como calmar-lo,  porque evidentemente los padres somos tontos o torpes, la madre lo sabe, nosotros necesitamos la gran ayuda de saber cómo y qué tenemos que hacer para calmar al bebe[...] ”
Però com? Aquest aparell és capaç de saber millor que el pròpi pare perquè plora el seu fill i que ha de fer per calmar-lo?  No ho crec.  Aaaah! El que s’hauria de dir és que amb aquest aparell un pare MAI s’equivocarà! És això! Quan tengui gana, tengui son, tengui malestar... el CRY TRANSLATOR li dirà!  És molt més pràctic i còmode que no agafar el nadó, intentar consolar-lo, saber que li passa, com solucionar-ho... però ser pares no és estar disposat a tot això i més?

En fi, ens hem de plantejar fins quin punt volem arribar, fins quin punt volem deixar  els valors humans enrere... Crec que hem d’utilitzar la tecnologia per tot allò necessari i no per entendre el plor dels nadons; perquè al cap i a la fi, més prest o més tard, pares i mares trobaran aquella connexió que farà que entenguin molt més el nadó i que li puguin proporcionar tot allò que necessita, allò que només ells li poden oferir! Perquè recordem que cada família és un món, cada infant és únic i irrepetible, i no hi ha res ni ningú millor que els pares per entendre’l!

Aquí us deix l’enllaç...



6 comentarios:

  1. Fa estona vaig sentir alguna cosa sobre tot això, hem pensava que la gent no repondria a una aparell com aquest, però sembla que hi ha pares disposats a cualsevol cosa per entendre el seu fill, en ves de dedicar-hi temps i ganes!

    ResponderEliminar
  2. Uff Esther, està clar que innovador ho és, això no ho puc negar, però dubto que mai les màquines puguin subtituir a l'instint humà, i dic humà, no dic només matern. O almenys això m'agradaria pensar. A part del fet de no poder prescindir de la nova tecnologia ni per acaronar al nostre fill.
    Les innovacions tecnològiques són un gran avanç però això no vol dir que TOT hagi d'estar supeditat a elles.
    Gràcies per la interessant aportació Esther.

    ResponderEliminar
  3. Jo crec que és lògic que ens duguem ses mans as cap pensant que ja tornem a tenir un element que desnaturalitza el que és 100% natural; però imagin que fa molts anys debia passar el mateix quan tot era llet materna o dides i va sortir sa llet en pols, sa conclussió, crec que torna ser sa mateixa de sempre, sabrem trobar s´equilibri entre allò que és natural i allò que no ho és, però que pot ajudar a les persones a interpretar millor els seus fills?

    ResponderEliminar
  4. Totes hem estat nadons, i les nostres mares i pares ens han entés a la perfeccció, d'una manera o altre ho han aconseguit... per tant, perquè ara no?
    M'agrada que hagueu comentat!!! Sou unes xates!!! :)
    Jo, esper no necessitar cap CRY TRANSLATOR per connectar amb el meu fill! jejeje!

    ResponderEliminar
  5. Esther, avui a Borja Moll m'han dit que l'empresa que va crear aquest aparell(es veu que és un menorquí)demana permís a les escoles per provar aquest invent amb els infants!!
    Tot d'una he pensat amb tu... Imagino que volen promocionar el producte...espero que els pares no es deixin endur pel marqueting i segueixin connectant amb els seus fills de la manera més humana i natural possible: amb amor, afecte, tendresa...

    ResponderEliminar
  6. Maria! No havia vist aquest comentari! Pues si, es deu voler promocionar... i alomillor pot reultar força útil per a les educadores, ja que amb les retallades i l'augment de ràtios no podran disposar del temps que cal per a establir aquesta connecxió amb els infants! Tot i que no hauria de ser aixi! En fi... vorem com acaba tota aquesta història!

    ResponderEliminar